Stéphanie Colinot, Irancy Côte de Moutier 2018

-

 

Stéphanie Colinot, Irancy Côte du Moutier tuotetaan Pinot Noir -lajikkeesta sekä paikallisesta César -lajikkeesta. Sadonkorjuu suoritetaan käsin ja rypäleistä irrotetaan rangat. Alkoholikäyminen kestää noin kaksi viikkoa. Malolaktisen käymisen jälkeen viini suodatetaan kevyesti ja sen annetaan levätä terästankeissa. César on Irancy-alueen alkuperäinen rypäle. Sitä voidaan käyttää maksimissasan 10% rypälesekoitteessa. Irancy sijaitsee noin 20 km Chabliksesta lounaaseen. AOP-luokitus myönnettiin vuonna 1999. Irancyn maaperä on hyvin samanlainen kuin Chablis’ssa ja se koostuu kalkkikivestä sekä savesta jossa on fossiilista ainesta.

Stéphanie Colinot omistaa noin 3,5 ha viinipalstoja Irancyn alueella. Lisäksi hän toimii négociant-viini-talona.

 

Categories: ,

Additional information

Tuotenumero

2134

Tuottaja

Stéphanie Colinot

Laatuluokitus

Irancy

Vuosikerta

2018

Rypäle

César 8%
Pinot Noir 92%

Alkoholi

13%

Koko

75 cl

Luonnehdinta

Tuoksu on hedelmäinen. Siinä on kirsikkaa ja luumua. Maku on pehmeän tanniininen ja hedelmäinen. Pitkä jälkimaku.