Stéphanie Colinot, Irancy Côte de Moutier 2018
Kirjaudu-
Stéphanie Colinot, Irancy Côte du Moutier tuotetaan Pinot Noir -lajikkeesta sekä paikallisesta César -lajikkeesta. Sadonkorjuu suoritetaan käsin ja rypäleistä irrotetaan rangat. Alkoholikäyminen kestää noin kaksi viikkoa. Malolaktisen käymisen jälkeen viini suodatetaan kevyesti ja sen annetaan levätä terästankeissa. César on Irancy-alueen alkuperäinen rypäle. Sitä voidaan käyttää maksimissasan 10% rypälesekoitteessa. Irancy sijaitsee noin 20 km Chabliksesta lounaaseen. AOP-luokitus myönnettiin vuonna 1999. Irancyn maaperä on hyvin samanlainen kuin Chablis’ssa ja se koostuu kalkkikivestä sekä savesta jossa on fossiilista ainesta.
Stéphanie Colinot omistaa noin 3,5 ha viinipalstoja Irancyn alueella. Lisäksi hän toimii négociant-viini-talona.