Tuottajat

Teemme sen mahdolliseksi.

 

Pierre Paillard

Samppanjaa

Pierre Paillard omistaa jo kahdeksannessa polvessa 11 hehtaaria Grand Cru -luokiteltua viinitarhaa Bouzyn alueella. Bouzy sijaistee Montagne de Reimsin alueella, ja se tunnetaan etenkin tyylikkään ja aromikkaista Pinot Noir- ja Chardonnay-viineistään.

 

Seppi Landmann

Viinit

Seppi Landmannilla on 8,5 hehtaaria viinitarhoja etelä-Alsacessa Vallée Noblen alueella. Laakson ainutlaatuinen ilmasto on omiaan kuivien mutta aromikkaiden viinien valmistukselle. Niiden parjaimmistoa edustavat Seppi Landmannin Grand Cru Zinnkoepflé -viinit.

 

Durup-Chablis

Viini

Durupin suku on tuottanut laatuviiniä Chablis’n alueella jo vuosisatojen ajan. Suvun palstat sijaitsevat alueen jyrkimmillä päivänpuoleisilla ja hyvin soraisilla rinteillä mikä antaa Chardonnay-rypäleelle ideaaliset kasvuolosuhteet.

Chateau de Jau

Viinit

Chateau de Jau on ollut Daurén perheen omistuksessa vuodesta 1974 lähtien, jolloin kaikki viljelmät ja tuotanto nykyaikaistettiin. Talo hallitsee nykyään 134 hehtaaria viinipalstoja, joilla on hyvin vaihtelevat maaperät. Tilan korkein viljelmä sijaitsee tasanteella, jonka kivinen ja kalkkipitoinen maaperä luo täydelliset edellytykset Carignan- ja Grenache-rypäleiden kypsymiselle. Alemmilla rinteillä, missä viljelmät ovat terasseilla ja maaperä on enimmääkseen mustaa liuskekiveä, kypsyvät Syrah- ja Mourvèdre.

 

Don Fulano

Tekilat

Tequila Don Fulano on perheomisteinen yritys, joka on tuottanut tequilaa viiden sukupolven ajan. Agave on omilta viljelmiltä Los Altosin alueelta Jaliscossa. Agave viljellään ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Tequila pullotetaan tyylikkäisiin käsin puhallettuihin pulloihin. Yritys sijoittaa 5 % myynnistään yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Don Fulano käyttää ainoastaan täysin kypsää agavea tequilan valmistukseen. Agave keitetään matalassa lämpötilassa teräksisissä painekattiloissa. Matala lämpötila saa tequilassa agaven omat makut sekä yrttimäiset aromit korostumaan.

 

Château Tour de Gendres

Viinit

Vincenzo de Conti muutti 1920-luvulla Italiasta Ranskaan ja osti maatilan Lounais-Ranskasta. 

Hänen lapsenlapsensa, Luc, ryhtyi 1980-luvulla elävöittämään hylättyjä viinipalstoja ja laajentamaan viinitilaa. Lucin serkku liittyi tiimiin vuonna 1990, ja toi mukanansa noin 20 ha viinipalstoja lisää. 

Château Tour des Gendres viljelee tänään  noin 52 hehtaaria Bergeracin alueella. Luomuviljely aloitettiin vuonna 1994.

Compass Box

Viskit

Compass Box on korkealaatuisten blended-viskien tuottamiseen erikoistunut yritys. Sen perusti John Glaser vuonna 2000 oltuaan ennen sitä Johnnie Walkerin markkinointijohtajana. Compass Boxin kokoelmaan kuuluu kaikki skotlantilaiset viskityypit. Jokainen tynnyri valikoidaan ja yhdistetään huolellisesti, ja tuloksena on monipuolista ja korkealaatuista viskiä.

 

Stéphanie Colinot

Viinit

Stéphanie Colinot omistaa noin 3,5 ha viinipalstoja Irancyn alueella. Lisäksi hän toimii negociant-viinitalona. Valikoimaan kuuluu punaviinejä ja roséviinejä Yonnen departementistä. Viinien teemana on hedelmä joka kuvastaa parhaiten kyseisen terroir:in ainutlaatuisuutta.

 

Del Professore

Ginit

Del Professoren ginit ja vermutit ovat Federico Ricatton, Carlos Quaglian ja  Jerry Thomas -ravintolan yhteistyön tulos. Jerry Thomas Project on Roomassa sijaitseva cocktail-ravintola. Ravintola on saanut nimensä 1800-luvulla vaikuttaneen baarimestati Jerry Thomasin mukaan. Häntä kutsuttiin myös nimellä “The Professor”.

Hven

Viskit, ginit

HVEN on vuonna 2008 perustettu yksityinen tislaamo. Koko tuotantoprosessi tehdään käsin paikan päällä, ja tislaamo asettaa erityistä painoarvoa sille, että tuotannon kaikki vaiheet mäskäyksestä pullotukseen voidaan suorittaa hallitusti. Pitkä käyttäminen kontrolloidussa lämpötilassa antaa estereille aikaa muodostua, jolloin lopputuloksena saadaan aromikas ja hedelmäinen käynyt vierre. Tislauspannut on suunniteltu siten, että ne antavat optimaalisen kuparikontaktin koko tislausprosessin ajan.

 

Hellyers Road

Viskit

Hellyers Road -tislaamo sijaitsee Australialle kuuluvalle Tasmanian saarella, joka sijaitsee Australian mantereen itäosan eteläpuolella. Tislaamo perustettiin vuonna 1997, ja on paiallisen maidontuottaosuuskunnan, Betta Milk Cooperative Ltd:n omistama. Tislaamo aloitti toimintansa vuonna 1999, mutta ensimmäinen viski julkaistiin vuonna 2006. Helllyers Road on Australian suurin viskin tuottaja.

 

Edradour

Viskit

Edradour on varmastikin Skotlannin viehettävin tislaamo ja sijaitsee Highlandin alueella Pitlochryn kukkuloilla. Viski valmistetaan käsin pienimmillä tulli- ja valmisteverosäännösten sallimilla pannuilla. Laitteisto ei ole juurikaan muuttunut viimeiseen parin sataan vuoteen. Edradour käyttää viskiensä kypsyttämiseen huomattavan osan entisiä sherry-tynnyreitä. Viskit ovat luonteeltaan öljyisiä, makean maltaisia ja suklaisia. Ballechin on tislaamon runsaasti turvetettu viski, jota on pullotettu vuosittain eri julkaisuna vuodesta 2005.

Pusser’s Rum

Rommit

Pusser’s Rum on ainoa rommi, jonka perustana on viimeisin Englannin laivaston käyttämä resepti. Melassi on peräisin Guyanassa sijaitsevasta Demerara-laaksosta. Demerara tunnetaan myös korkealaatuisesta sokeristaan. Laaksossa oli aikoinaan noin 300 sokerintuottajaa, joista jokaisella oli oma tislaamo. Rommi sekoitetaan viiden tislaamon tuotoksesta, joista kolme sijaitsevat Guyanassa ja kaksi Trinidadissa. Rommia kypsytetään vähintään kolme vuotta.

 

Chase

Viskit

Williams Chase on Englantilainen vuonna 2008 perustettu maatilatislaamo. Kaikki tuoteet valmistetaan omista tilalla viljellyistä raaka-aineista. Tislaamo sijaitsee Herefordshiressä lähellä Walesin rajaa. Alue tunnetaan muun muassa omasta lihakarjarodustaan.

 

Ypióca

Cachaçan

Ypióca on perinteinen ja yksi Brasilian vanhimpia Cachaçan tuottajia jo vuodesta 1846. Ypiócan kaikki Cachaçat kypsyvät vähintään vuoden ajan. Ypióca Prata ja Ouro ovat kaksi vuotta kypsytettyjä, ja pullot on päällystetty Carnauba-lehdestä käsin punotulla korilla.

Chartreuse

Liköörit

Legendaarinen Chartreuse-yrttilikööri valmistetaan La Grande Chartreusen kartusiaaniluostarissa Ranskan alpeilla. Sen valmistus perustuu reseptiin, jonka luostarin munkit saivat lahjoituksena vuonna 1605. Reseptissä on yli 130 eri luonnonyrttiä, siementä, hedelmää, juuresta ja kukkaa. Viihreä väri on peräisin yrttien sisältämästä klorofyllistä. Ainostaan kolme munkkia tuntee liköörin reseptin ja valmistukseen liittyvät yksityiskohdat.

 

Merlet

Liköörit, cognacit

Merletin suku on tuottanut viiniä Saintognen alueella länsi-Ranskassa jo yli kaksisataa vuotta. Konjakin tuotannon he aloittivat vuonna 1850. Nykyään Distillerie Merlet keskittyy laatuliköörien valmistukseen, missä se monen tuotteen osalta on ollut edelläkavijä. Kaikki Merketin liköörit ovat väriaineettomia ja vailla keinotekoisia makuaineita.

 

Cotswolds 

Viskit, ginit

Cotswolds Distillery sijaitsee Sturtonin kylässä, Cotswoldsin alueella, läntisessä Englannissa. Tislaamo aloitti toimintansa vuonna 2004. Ensimmäinen viskierä lanseerattiin vuonna 2017. Tislaamo tuottaa viskiä nykyisin noin 100 000 pulloa vuodessa, jonka lisäksi tuotantoon kuuluu suosittu gini. Koko tuotantoprosessi on suunniteltu mahdollisimman puhtaaksi ja luonnonmukaiseksi. Kaikki tuotannossa synntyvät sivutuotteet ja jätteet kierrätetään, käytetään rehuksi tai jalostetaan biokaasuksi. 

 

Sonoma County

Viskit

Sonoma County Distilling Co. On vuonna 2010 perustettu mikrotislaamo. Tuotantomenetelmät ovat samat kuin 1700-luvulla, jolloin tislaaminen Yhdysvalloissa sai alkuunsa. Koko tuotantoprosessi viljasta pulloon tehdään tislaamon omissa tiloissa.

 

Togouchi

Viskit

Togouchi-viskit tuottaa Chukoku-Jozo -niminen yritys lähellä Hiroshiman kaupunkia. Yritys perustettiin vuonna 1918 ja keskittyi saken, shochun ja hedelmåliköörien tuottamiseen. Vuodesta 1990 yritys on tuottanut myös viskiä. He hankkivat Kanadasta jyväviskiä ja Skotlannista mallasviskiä, jotka he sekoittavat ja kypsyttävät Japanissa.

 

Akashi

Viskit

White Oak Distillery sijaitsee Akashin kaupungissa, Honshûn saaren eteläosassa noin 30 km Koben kaupungin länsipuolella. Tislaamon perusti Eigashima Shuzo vuonna 1888 saken tuotantoa varten. Hänelle myönnettiin Japanin ensimmäinen viskinvalmistuslisenssi vuonna 1919. Nykyisiin tiloihin tislaamo muutti vuonna 1984 ja samalla nimeksi otettiin White Oak Distillery. Viskiä tislataan vuosittain ainoastaan yhden kuukauden ajan, sillä pääpaino on edelleen saken tuotannossa.

 

Omar

Viskit

Nantou Distillery on taiwaninilainen tislaamo, jonka omistaa Taiwan Tobacco & Liquor Corporation (TTL). Viskin ohella TTL tuottaa myös viiniä, brandyä ja rommia. Tislaamo perustettiin vuonna 2008. Nantou sijaitsee keskellä Taiwania, missä ilmasto on subtrooppinen. Kesällä lämpötila voi nousta 35 °C asteeseen ja talvella lämpötila laskee harvoin alle 12 °C ja ilmastosta johtuen angels’ share ja kypsymisnopeus ovat noin kolme kertaa suuremmat kuin Skotlannissa. Nantoun kypsytyskellareissa ”enkelten osuus” on vuodessa noin 6–7 %.

 

Martes Santo

Rommit

Martes Santo -tislaamo perustettiin vuonna 1870, ja se on Espanjan vanhimpia toiminnassa olevia tislaamoita. Tislaamo sijaitsee pienessä kylässä nimeltä Higuera, Andalusiassa. Rommin ohella siellä tuotetaan giniä, viskiä, vodkaa ja likööriä.  Martes Santo toi markkinoille ensimmäisenä espanjalaisena tislaamona luomusertifioituja tisleitä. Tislauskattiloiden koko on 1000 ja 500 litraa.

 

East London Liquor Co. 

Ginit

East London Liquor Company on ensimmäinen  laillinen tislaamo Lontoossa yli 100 vuoteen. Tislaus aloitettiin heinäkuussa 2014. Tislaamo sijaitsee entisessä liimatehtaassa Itä-Lontoossa. Tislaamo tuottaa giniä, vodkaa ja viskiä. Valikoimaan kuuluu lisäksi Karibialta maahantuotua rommia.

 

The House of Botanicals

Ginit, Bitterit

The House of Botanicals -yrityksen perusti Skotlantilainen baari-mestari Adam Elmegirab vuonna 2009. Dr. Adam Elmegirab’s -bitterit ovat nykyään erittäin arvostettuja maailman eturivin cocktailbaareissa. 

 

Tatsumi Distillery

Ginit

Tatsumi Distillery on kesällä 2017 aloittanut ginin ja absintin tuottaja. Tislaamo sijaitsee lähellä Gujo-Hachiman kaupunkia Japanin alppien alarinteillä.  Tislaamon omistaja Mr. Tatsumi, on tutkinut perinteisiä japanilaisia tislausmenetelmiä. Hänen gininsä ja absinttinsa saavuttavat jatkuvasti suurta suosiota maailmanlaajuisesti. Tislauskattiloiden koko on 1000 ja 500 litraa.

 

Vinoble Oy

Henry Fordinkatu 5 C
00150 Helsinki, Finland

tel.+358 9 622 70490
mobile: +358 44 544 3444
fax: +358 9 622 70491
info@vinoble.net