Ilegal, Añejo
Kirjaudu-
Mezcal Ilegal Añejo on käsityönä tuotettu “small batch” mezcal. Se tuotetaan Oaxacan maakunnassa kestävällä viljelysmenetelmällä viljellystä agavesta. Agave paahdetaan maakuopassa 4-5 päivää. Tämän jälkeen agave murskataan perinteisellä tajonalla, eli kivipyörällä, jota vetää hevonen. Vierre käy avonaisissa käymisastioissa noin kahdeksan päivää. Käynyt vierre tislataan kahdesti 300 litran kupariastioissa. Ilegal Añejo kypsytetään 13 kuukautta uudesta tammesta valmistetuissa keskipaahdetuissa tynnyreissä sekä entisissä bourbontynnyreissä.
Mezcal Ilegal sai alkuunsa vuonna 2004 kun yhdysvaltainen John Rexter ryhtyi salakuljettamaan sertifikoimatonta mezcalia Meksikosta Guatemalaan. Siihen aikaan Meksikossa oli vain muutama virallista mezcalin tuottajaa. John omisti Café No Sé nimisen baarin Antiguassa, missä tarjoiltiin Johnin salakuljetettua mezcalia. Nimi “Ilegal” juontaa nimensä paitsi ajoista jolloin salakuljetettiin mezcalia sekä muistona kaikille Johnin yhteistyökumppaneille jotka olivat joskus olleet Yhdysvalloissa laittomasti työssä.
Ilegal Mezcal on mukana tukemassa lukuisia Meksikon rajalla sekä Guatemalassa toimivia hyväntekeväisyysjärjestöjä.