Togouchi, Single Malt
Kirjaudu-
Togouchi Single Malt on Sakuraon tislaamolla tislattu ja kypsytetty mallasviski. Sitä on kypsytetty 3 vuotta entisissä bourbon-tynnyreissä sekä entisissä sherry-tynnyreissä.
Togouchi-viskit tuottaa Sakurao Distillery lähellä Hiroshiman kaupunkia. Yritys perustettiin vuonna 1918 ja se keskittyi saken, shochun ja hedelmäliköörien tuottamiseen. Vuodesta 1990 yritys on tuottanut myös viskiä Togouchi-brändinimellä. Vuonna 2018 tislaamon kapasiteettia laajennettiin. Viski tislataan kahdesti Arnold Holstein Hybrid tislauskattilassa. Viskit kypsytetään melko erikoisella tavalla. Kypsyttäminen tapahtuu 717 metrin mittaisessa tunnelissa Nigi Chogoku Sanchin vuoristoalueella. Tunnelin lämpötila on vakaa 14 °C ja se soveltuu loistavasti muun muassa viskin kypsyttämiseen. Tunneli kaivettiin 1970-luvulla, jolloin Japanin rautatieyhtiö alkoi rakentaa rautatieyhteyttä Kabesta Hamanaan. Rautatietä ei kuitenkaan koskaan saatu valmiiksi, ja Togouchi otti tunnelin käyttöön shochun ja viskin kypsytyksessä.