Abasolo, El Whisky de Mexico

-

 

Abasolo Whisky on Meksikolainen maissiviski. Sen valmistuksessa yhdistyvät Meksikon muinaiset valmistusmetelmät ja nykyaikainen tuotantotekniikka. Raaka-aineena käytetään esi-isiltä perittyä Cacahuazintle-maissia.
Abasolo-viskin valmistuksessa osa maissista kuivatetaan. Sitten jyvät irrotetaan rangasta ja pehmitetään keittämällä niitä huomattavan emäksisessä kalsiumhydroksidiliuoksessa. Tämän jälkeen jyviä liotetaan vedessä. Prosessia kutsutaan nimellä nixtamilization.
Lopuksi jyvät paahdetaan neljä tuntia, ja paahdetut jyvät jauhetaan.
Valmistuksen toisessa vaiheessa maissinjyvät mallastetaan ja mäskätään. Mäskiin lisätään nixtamilization-menetelmällä tuotettu jauhe. Käynyt vierre tislataan pannutislauskattilassa kahdesti. Tislettä kypsytetään ulkoilmassa kaksi vuotta uudesta tammesta valmistetuissa paahdetuissa tynnyreissä sekä entisissä bourbontynnyreissä.

Distilleria Abasolo sijaitsee Jilotepacin kunnassa, 2500 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on eräs maailman korkeimmalla sijaitsevista tislaamoista. Valmistukseen käytetty maissi hankitaan paikallisilta viljelijöiltä.

Osasto:

Lisätiedot

Tuotenumero

8572

Tuottaja

Distilleria Abasolo

Alkuperä

Meksiko

Koko

70 cl

Alkoholi

43%

Tyyppi

Maissiviski

Luonnehdinta

Tuoksu voimainen, paahteinen ja kukkainen. Mukana vaniljaa ja toffeeta. Maussa on hunajaa, nahkaa, toffeeta, mustaa teetä ja vaniljaa. Jälkimaku on viipyvä ja mausteinen.