Abasolo, El Whisky de Mexico
Kirjaudu-
Abasolo Whisky on Meksikolainen maissiviski. Sen valmistuksessa yhdistyvät Meksikon muinaiset valmistusmetelmät ja nykyaikainen tuotantotekniikka. Raaka-aineena käytetään esi-isiltä perittyä Cacahuazintle-maissia.
Abasolo-viskin valmistuksessa osa maissista kuivatetaan. Sitten jyvät irrotetaan rangasta ja pehmitetään keittämällä niitä huomattavan emäksisessä kalsiumhydroksidiliuoksessa. Tämän jälkeen jyviä liotetaan vedessä. Prosessia kutsutaan nimellä nixtamilization.
Lopuksi jyvät paahdetaan neljä tuntia, ja paahdetut jyvät jauhetaan.
Valmistuksen toisessa vaiheessa maissinjyvät mallastetaan ja mäskätään. Mäskiin lisätään nixtamilization-menetelmällä tuotettu jauhe. Käynyt vierre tislataan pannutislauskattilassa kahdesti. Tislettä kypsytetään ulkoilmassa kaksi vuotta uudesta tammesta valmistetuissa paahdetuissa tynnyreissä sekä entisissä bourbontynnyreissä.
Distilleria Abasolo sijaitsee Jilotepacin kunnassa, 2500 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on eräs maailman korkeimmalla sijaitsevista tislaamoista. Valmistukseen käytetty maissi hankitaan paikallisilta viljelijöiltä.