Hven- Tycho’s Star

 

 

 

Hven- Tycho’s Star

61,92 €

HVEN Tycho’s Star viskin valmistuksessa käytetään kolmea ohratyyppiä, jotka ovat Pale Ale Malt, Chocolate Malt ja Peated Malt. Sitä kypsytetään 6 vuotta ilmakuivatusta tammesta valmistetuissa tynnyreissä, joista 58 % on tummaksi poltettua tammea Missourin metsistä, 34 % tummaksi paahdettua tammea Allierin metsistä ja 8 % mediumpaahdettua tammea Bourgognesta.

HVEN on vuonna 2008 perustettu yksityinen tislaamo. Koko tuotantoprosessi tehdään käsin paikan päällä, ja tislaamo asettaa erityistä painoarvoa sille, että tuotannon kaikki vaiheet mäskäyksestä pullotukseen voidaan suorittaa hallitusti. Pitkä käyttäminen kontrolloidussa lämpötilassa antaa estereille aikaa muodostua, jolloin lopputuloksena saadaan aromikas ja hedelmäinen käynyt vierre. Tislauspannut on suunniteltu siten, että ne antavat optimaalisen kuparikontaktin koko tislausprosessin ajan. Tisle saa lopuksi kypsyä huolellisesti valikoiduissa tammitynnyreissä ennen lopullista sekoitusta. Tislaamo sijaitsee Hvenin saaressa Juutinrauman salmessa Tanskan ja Ruotsin välissä. Saari tunnetaan myös astrologi Tyko Brahen tutkimusasemana.

Lisätiedot

Alkon tuotenumero

906936

Tuottaja

Hven

Alkoholi

41,8%

Ikä

6 vuotta

Tyyppi

Luomuviski

Koko

50 cl

Luonnehdinta

Tuoksussa savunuotiota, kookosta, suklaata, mallasta ja vaniljaa. Maku on täyteläinen ja öljyinen. Mukana hunajaa, savua, lakritsaa ja omenaa.