Tatsumi Distillery- Gin

 

 

 

Tatsumi Distillery- Gin

77,28 €

Tatsumi Distillery Gin on japanilainen Shochu-pohjainen Gini. Alkoholiltaan 37-prosenttinen perustisle koostuu riisi- ja peruna-shochusta. Ainoa mauste on katajanmarja. Shochun tislaamiseen käytetään kahta erilaista tislauskattilaa, jotka ovat 300-litrainen kuparikattila ja 50-litrainen Kabutogama-kattila. Kabutogama-kattila on perinteinen japanilainen kattila, joka kehitettiin Edo-kaudella (1603-1863). Kabutogama-kattilan runko on valmistettu puusta, jonka päälle asetetaan vedellä täytetty kuparinen astia. Kondensoitunut höyry valuu ränniä pitkin kattilasta. Tatsumi-ginistä puolet on tislattu Kabutogama-kattilassa ja puolet kuparikattilassa.

Tatsumi Distillery on kesällä 2017 aloittanut ginin ja absintin tuottaja. Tislaamo sijaitsee lähellä
Gujo-Hachiman kaupunkia Japanin alppien alarinteillä. Tislaamon omistaja Mr. Tatsumi, on tutkinut perinteisiä japanilaisia tislausmenetelmiä. Hänen gininsä ja absinttinsa saavuttavat jatkuvasti suurta suosiota maailmanlaajuisesti.

Lisätiedot

Alkon tuotenumero

919926

Tuottaja

Tatsumi Distillery

Alkoholi

45,5%

Raaka-aine

Riisi ja peruna

Koko

50 cl

Luonnehdinta

Tuoksu on hedelmäinen ja kukkainen ja siinä on sitrusta, kuusenkerkkää ja katajaa. Maku on täyteläinen ja tasapainoinen. Aistittavissa sitruunankuorta, greippiä, katajaa ja neilikkaa.