Nixta- Licor de Elote

 

 

 

Nixta- Licor de Elote

47,18 €

Nixta, Licor de Elote on Meksikolainen käsityönä valmistettu maissilikööri. Valmistustapa perustuu 4000 vuotta vanhaan mesoamerikkalaiseen menetelmään, jota kutsutaan nimellä nixtamilization. Raaka-aineena käytetään, esi-isiltä perittyä Cacahuazintle-maissia. Nixtan valmistuksessa osa maissista kuivatetaan. Sitten jyvät irrotetaan rangasta ja pehmitetään keittämällä niitä huomattavan emäksisessä kalsiumhydroksidiliuoksessa. Tämän jälkeen jyviä liotetaan vedessä. Prosessia kutsutaan nimellä nixtamilization. Lopuksi jyvät paahdetaan neljä tuntia, ja paahdetut jyvät jauhetaan. Valmistuksen toisessa vaiheessa maissin jyvät mallastetaan ja mäskätään. Mäskiin lisätään nixtamilization-menetelmällä tuotettu jauhe. Käynyt vierre tislataan pannutislauskattilassa kahdesti. Tisle makeutetaan lopuksi paahdetusta maissista erikseen valmistetulla siirapilla.

Distilleria Abasolo sijaitsee Jilotepacin kunnassa, 2500 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on eräs maailman korkeimmalla sijaitsevista tislaamoista. Valmistukseen käytetty maissi viljellään paikallisesti, ja pyrkimyksenä on korostaa muinaisia perinteitä ja käsityöläistaitoa.

Lisätiedot

Alkon tuotenumero

924768

Tuottaja

Distilleria Abasolo

Raaka-aine

Cacahuazintle Maissi 100%

Alkoholi

30%

Sokeri

250 g/l

Koko

70 cl

Luonnehdinta

Tuoksussa vaniljaa, toffeeta, keitettyä maissia ja nahkaa. Maku on hunajainen, toffeinen. Tasapainoinen. Mukana vaniljaa, paahdettua maissia ja paahtoleipää.