Pusser’s, Gunpowder Proof

-

 

Pusser’s Gunpowder Proof Rum on klassinen Navy Rum, joka pohjautuu Britannian laivaston ikivanhaan käytäntöön mitata juoman alkoholipitoisuus. Varmistaakseen, että rommi oli riittävän vahvaa, merimiehet sekoittivat rommia ruutiin ja testasivat, räjähtääkö ruuti.

Pusser’s Rum on ainoa rommi, jonka perustana on viimeisin Englannin laivaston käyttämä resepti. Melassi on peräisin Guyanassa sijaitsevasta Demerara-laaksosta. Rommi sekoitetaan muutaman tislaamon tuotoksesta, jotka sijaitsevat Guyanassa. Rommia kypsytetään vähintään kolme vuotta.

Laivaston rommitraditio toimi rohkaisijana taisteluissa merellä vuodesta 1655 vuoteen 1970. Jokapäiväinen annos Pusser’sin rommia oli päivän kohokohta olosuhteissa, jotka olivat hyvin rankat ja vaikeat. Vuonna 1970 laivaston päälliköt kuitenkin päättivät, että rommi ei voinut olla palkan osa. Käytäntö lopetettiin 31. heinäkuuta 1970. Päivä tunnetaan nimellä ”Black Tot Day”.

Osasto:

Lisätiedot

Tuotenumero

8934

Pullottaja

Pusser s

Ikä

3 vuotta

Alkuperä

Guyana

Raaka-aine

Sokerimelassi

Alkoholi

54,5%

Koko

70 cl

Luonnehdinta

Tuoksussa kaakaota, luumua, viikunaa, muskottia ja pippuria. Maku on vivahteikas. Alkumaussa suklaata, persikkaa, päärynää ja kardemummaa. Jälkimaussa tupakkaa, vaniljaa ja lakritsaa.