Chartreuse MOF
Kirjaudu-
Chartreuse MOF on kehitetty yhteistyössä yhdeksän arvostetun Sommelierin kanssa.
Chartreuse on yrttilikööri, jota valmistavat La Grand Chartreuse luostarin kartusiaanimunkit Voironissa
Ranskan alpeilla. Liköörin valmistus perustuu
reseptiin vuodelta 1605, jonka luostari sai lahjoituksena. Munkit kehittivät aluksi reseptistä maultaan voimakkaan Elixir de Chartreuesen, joka oli 69% alkoholia sisältävä terveysjuoma. Vihreä Chartreuse-likööri tuli myyntiin vasta vuonna 1764.
Chartreuse-liköörin resepti on salainen, sen tuntevat vain kaksi liköörin valmistuksesta vastuussa olevat munkkia. Liköörin kaikki raaka-aineet ovat luontaisia ja vihreä väri tulee yrttien sisältämästä klorofyllistä. Tiedossa on, että pohjana käytetään munkkien valmistamaa kasvi- ja yrttiseosta, johon tulee yli 130 ainesta, luonnonyrttejä, siemeniä, hedelmiä, juureksia ja kukkia.
Seos uutetaan viinirypäleistä valmistetussa alkoholissa. Sen jälkeen yrttiliemi tislataan kuparipannuissa, ja tisle makeutetaan hunajalla ja sokerilla. Lopuksi Chartreuse-likööri kypsyy usean vuoden ajan maailman suurimmassa liköörien kypsytyskellarissa.