Merlet XO

 

 

 

Merlet XO

30,95€

Merlet XO -konjakkkiin käytetty tisle on 6 -vuotias, ja vanhin 15 -vuotias. Tisleitten keski-ikä on noin 10 vuotta. 50% rypäleistä on peräisin Fin Bois -alueelta, 50% Grande- ja Petite Champagne alueilta.

Merlet-tislaamo perustettiin vuonna 1850 Cognacin alueella Saint Sauvantin kylässä. Tislaamo tuotti pitkään konjakkia suurille valmistajille kuten Hennessy. Merletin nykyinen omistaja, Gilles Merlet, otti tislaamon haltuunsa vuonna 1970, aikana jolloin konjakin myynti oli haastavaa. Gilles Merlet ryhtyi viljelemään mustaherukkaa viiniköynnösten ohella sekä tuottamaan mustaherukkalikööriä. Nykyisin Merlet-tislaamo tunnetaan maailmanlaajuisesti konjakeista sekä laadukkaasta liköörisajasta. Merlet XO -konjakin nuorinta tislettä on kypsytetty 6 vuotta ja vanhinta 15 vuotta. Keski-ikä on noin 10 vuotta. 50% rypäleistä on peräisin Fin Bois -alueelta, loput 50% Grande- ja Petite Champagne alueilta. Distillerie Merlet on perheomisteinen tislaamo joka aloitti toimintansa vuonna 1852. Talo omistaa noin 40 ha viinipalstoja Fins Bois alueella.

Lisätiedot

Alkon tuotenumero

953533

Ikä

6 vuotta

Koko

20 cl

Luonnehdinta

Tuoksu on kukkainen. Siinä on appelsiininuorta, persikkaa, inkivääriä, laventelia ja vaniljaa. Maku on tasapainoinen ja parfyyminen. Vaniljaa, suklaata, kardemummaa. Jälkimaku on pitkä ja mausteinen.