Chartreuse- MOF

 

 

 

Chartreuse- MOF

55,61 €

Chartreuse MOF on Kehitetty yhteistyöna Ranskan alansa parhaan ammattilaisen tittelin MOF (Meuilleur ouvrier de France) saaneiden sommelierien kanssa.

Chartreuse on yrttilikööri, jota valmistavat La Grand Chartreuse luostarin kartusiaanimunkit Voironissa Ranskan alpeilla. Liköörin valmistus perustuu reseptiin vuodelta 1605, jonka luostari sai lahjoituksena. Munkit kehittivät aluksi reseptistä maultaan voimakkaan Elixir de Chartreuesen, joka oli 69% alkoholia sisältävä terveysjuoma. Vihreä Chartreuse-likööri tuli myyntiin vasta vuonna 1764.
Chartreuse-liköörin resepti on salainen, sen tuntevat vain kaksi liköörin valmistuksesta vastuussa olevat munkkia. Liköörin kaikki raaka-aineet ovat luontaisia ja vihreä väri tulee yrttien sisältämästä klorofyllistä. Tiedossa on, että pohjana käytetään munkkien valmistamaa kasvi- ja yrttiseosta, johon tulee yli 130 ainesta, luonnonyrttejä, siemeniä, hedelmiä, juureksia ja kukkia. Seos uutetaan viinirypäleistä valmistetussa alkoholissa. Sen jälkeen yrttiliemi tislataan kuparipannuissa, ja tisle makeutetaan hunajalla ja sokerilla. Lopuksi Chartreuse-likööri kypsyy usean vuoden ajan maailman suurimmassa liköörien kypsytyskellarissa.

Lisätiedot

Alkon tuotenumero

939008

Tuottaja

Chartreuse

Alkoholi

45%

Sokeri

250 g/l

Koko

70 cl

Luonnehdinta

Väri on kellertävä. Tuoksu on parfyyminen jossa mangoa, inkivääriä ja minttua.
Maussa minttua, sitrusta, lakritsaa, suklaata ja fenkolia.