Abasolo – Corn Whisky

 

 

 

Abasolo – Corn Whisky

52,68 €

Abasolo Corn Whisky on Meksikolainen maissiviski. Sen valmistuksessa yhdistyvät Meksikon muinaiset valmistusmetelmät ja nykyaikainen tuotantotekniikka. Raaka-aineena käytetään esi-siltä perittyä Cacahuazintle-maissia.

Abasolo-viskin valmistuksessa osa maissista kuivatetaan. Sitten jyvät irrotetaan rangasta ja pehmitetään keittämällä niitä huomattavan emäksisessä kalsiumhydroksidiliuoksessa. Tämän jälkeen jyviä liotetaan vedessä. Prosessia kutsutaan nimellä nixtamilization. Lopuksi jyvät paahdetaan neljä tuntia, ja paahdetut jyvät jauhetaan.

Valmistuksen toisessa vaiheessa maissinjyvät mallastetaan ja mäskätään. Mäskiin lisätään nixtamilization-menetelmällä tuotettu jauhe. Käynyt vierre tislataan pannutislauskattilassa kahdesti. Tislettä kypsytetään ulkoilmassa kaksi vuotta uudesta tammesta valmistetuissa paahdetuissa tynnyreissä sekä entisissä bourbontynnyreissä

Distilleria Abasolo sijaitsee Jilotepacin kunnassa, 2500 metriä merenpinnan yläpuolella. Se on eräs maailman korkeimmalla sijaitsevista tislaamoista. Valmistukseen käytetty maissi hankitaan paikallisilta viljelijöiltä.

Lisätiedot

Alkon tuotenumero

901971

Tuottaja

Destilleria Abasolo

Raaka-aine

Cacahuazintle Maissi 100%

Alkoholi

43%

Tyyppi

Maissiviski

Koko

70 cl

Luonnehdinta

Tuoksu voimainen, paahteinen ja kukkainen. Mukana vaniljaa ja toffeeta. Maussa on hunajaa, nahkaa, toffeeta, mustaa teetä ja vaniljaa. Jälkimaku on viipyvä ja mausteinen.