Sonoma County, 2nd Chance Wheat
Kirjaudu-
Sonoma County 2nd Chance Wheat on perinteisin menetelmin valmistettu amerikkalainen
vehnäviski. Raaka-aineista on mallastamatonta vehnää 80 % ja ruista 20 %, mistä puolet on mallastettua. Ruistislettä kypsytetään 12 kuukautta paahdetuissa uusissa tammitynnyreissä, minkä jälkeen vielä 4-6 kuukautta paahtamattomissa uusissa tammitynnyreissä. Vehnätislettä kypsytetään noin 14-18 kuukautta kertaalleen käytetyissä ruisviskitynnyreissä.
Sonoma County on vuonna 2010 perustettu mikrotislaamo. Tuotantomenetelmät ovat samat kuin
1700-luvulla, jolloin tislaaminen Yhdysvalloissa sai alkuunsa. Koko tuotantoprosessi viljasta pulloon
tehdään tislaamon omissa tiloissa. Mäski keitetään avotulella, minkä jälkeen se käytetään kokonaisuudessaan (myös jauhettu vilja) avonaisessa käymisastiassa. Myös tislauskattila kuumennetaan
avotulella ja tislaus kestää noin 12-14 tuntia. Kypsytystynnyreiden koko vaihtelee 38 litrasta 113 litraan.