Tatsumi Gin
Kirjaudu-
Tatsumi Distillery Gin on japanilainen Shochu-pohjainen Gini. Alkoholiltaan 37-prosenttinen perus-tisle koostuu riisi- ja peruna-shochusta. Ainoa mauste on katajanmarja. Shochun tislaamiseen käytetään kahta erilaista tislauskattilaa, jotka ovat 300-litrainen kuparikattila ja 50-litrainen Kabutogama-kattila. Kabutogama-kattila on perinteinen japanilainen kattila, joka kehitettiin Edo-kaudella (1603-1863). Kabutogama-kattilan runko on valmistettu puusta, jonka päälle asetetaan vedellä täytetty kuparinen astia. Kondensoitunut höyry valuu ränniä pitkin kattilasta. Tatsumi-ginistä puolet on tislattu Kabutogama-kattilassa ja puolet kuparikattilassa.
Tatsumi Distillery on kesällä 2017 aloittanut ginin ja absintin tuottaja. Tislaamo sijaitsee lähellä
Gujo-Hachiman kaupunkia Japanin alppien alarinteillä.
Tislaamon omistaja Mr. Tatsumi, on tutkinut perinteisiä japanilaisia tislausmenetelmiä. Hänen gininsä ja
absinttinsa saavuttavat jatkuvasti suurta suosiota maailmanlaajuisesti.