Derrumbes San Luis Potosi

-

 

Mezcal Derrumbes San Luis Potosi on kirkas San Luis Potosin osavaltiossa tuotettu Mezcal. San Luis Potosi sijaitsee Keski-Meksikossa, Jaliscon osavaltiosta itään. Alue on hyvin kuiva ja vuoristoinen. Sademäärä on hyvin vähäinen, vain noin viikko vuodessa. Raaka-aineena käytetään alueella villinä kasvavaa Salmania agaavelajiketta. Agaave paahdetaan perinteisissä hornos-nimisissä tiiliuuneissa, joissa polttoaineena käytetään kuivattua Salmania agaavehedelmän lehtiä. Paahdettu agaave murskataan perinteisellä tahonalla. Vierre käytetään luonnonhiivalla ja tislataan sen jälkeen kahdesti pienissä kuparikattiloissa. Tislettä ei laimenneta vedellä ennen pullottamista.

Osasto:

Kuvaus

 

Mezcal Derrumbes San Luis Potosi on kirkas San Luis Potosin osavaltiossa tuotettu Mezcal. San Luis Potosi sijaitsee Keski-Meksikossa, Jaliscon osavaltiosta itään. Alue on hyvin kuiva ja vuoristoinen. Sademäärä on hyvin vähäinen, vain noin viikko vuodessa. Raaka-aineena käytetään alueella villinä kasvavaa Salmania agaavelajiketta. Agaave paahdetaan perinteisissä hornos-nimisissä tiiliuuneissa, joissa polttoaineena käytetään kuivattua Salmania agaavehedelmän lehtiä. Paahdettu agaave murskataan perinteisellä tahonalla. Vierre käytetään luonnonhiivalla ja tislataan sen jälkeen kahdesti
pienissä kuparikattiloissa. Tislettä ei laimenneta vedellä ennen pullottamista.

Derrumbes on yksityinen mezcal-tuotantoon erikoistunut yritys. Yritys tuottaa tällä hetkellä käsityönä ja perinteitä kunnioittaen mezcalia kuudessa Meksikon osavaltiossa.

Lisätiedot

Tuottaja

Derrumbes

Tuotenumero

86430

Tyyppi

Mezcal Joven

Alkuperä

San Luis Potosi

Raaka-aine

Agave Salmania 100%

Alkoholi

44 %

Koko

70 cl

Luonnehdinta

Tuoksu on lievästi savuinen ja siinä on pippuria, kardemummaa ja nahkaa. Maku on mausteinen, jossa hunajaa, lakritsaa, kirsikkaa ja mantelia.