Chartreuse, Liqueur du 9E Centenaire

-

 

Chartreuse Liqueur du 9ème Centenaire kehitettiin vuonna 1984 La Grand Chartreusein 900-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Heinäkuussa vuonna 1084 Pyhä Bruno perusti luostarin Chartreuse -laaksoon.
Chartreuse du 9ème Centenaire on kypsytetty
erityisen pitkään tammitynnyreissä. Pullo muistuttaa muotoa joka oli käytössä vuosina 1840 – 1878.

Chartreuse on yrttilikööri, jota valmistavat La Grand Chartreuse luostarin kartusiaanimunkit Voironissa
Ranskan alpeilla. Liköörin valmistus perustuu
reseptiin vuodelta 1605, jonka luostari sai lahjoituksena. Munkit kehittivät aluksi reseptistä maultaan voimakkaan Elixir de Chartreuesen, joka oli 69% alkoholia sisältävä terveysjuoma. Vihreä Chartreuse-likööri tuli myyntiin vasta vuonna 1764.
Chartreuse-liköörin resepti on salainen, sen tuntevat vain kaksi liköörin valmistuksesta vastuussa olevat munkkia. Liköörin kaikki raaka-aineet ovat luontaisia ja vihreä väri tulee yrttien sisältämästä klorofyllistä. Tiedossa on, että pohjana käytetään munkkien valmistamaa kasvi- ja yrttiseosta, johon tulee yli 130 ainesta, luonnonyrttejä, siemeniä, hedelmiä, juureksia ja kukkia.
Seos uutetaan viinirypäleistä valmistetussa alkoholissa. Sen jälkeen yrttiliemi tislataan kuparipannuissa, ja tisle makeutetaan hunajalla ja sokerilla. Lopuksi Chartreuse-likööri kypsyy usean vuoden ajan maailman suurimmassa liköörien kypsytyskellarissa.

Osasto:

Lisätiedot

Tuotenumero

86515

Tuottaja

Chartreuse

Koko

70 cl

Alkoholi

47%

Luonnehdinta

Väri on vihertävä. Tuoksu on kypsän hedelmäinen ja mausteinen ja siinä on fenkolia, tummaa suklaata, viikunaa ja muskottia. Mauku on täyteläinen ja pähkinäinen. Siinä on havaittavissa tupakkaa, kuusenkerkää ja sitrusta.