La Venenosa Sur
Kirjaudu-
La Venenosa Raicilla Sur de Jalisco on Maestro Mezcalero Don Arturo Campos Valencian tuote. Sitä valmistetaan Jaliscossa San Juan Espanacian kylässä noin 1400 m merenpinnnan yläpuolella. Raaka-aineena käytetään Agave Cenizo Gigante -lajiketta. Agave paahdetaan maakuopassa. Käynyt vierre tislaataan perinteisessä savesta valmistetusta Philipino-nimisessä tislauskattilassa.
La Venenosa on Raicilla tuotesarja, joka koostuu useamman Jaliscon osavaltiossa toimivan tuottajan tisleistä. La Venenosa sarjan kehittäjä, Esteban Morales, on tutustunut Jalisco alueen Racilla-tuottajiin ja valinnut parhaimmat. Jokaisen La Venenosa Raicilla -tisleen taustalla on eri Maestro Tabernero. Makuun vaikuttaa paitsi maaperä ja agavelajike, myös tuotantomenetelmä.
Raicilla on agavehedelmästä Jaliscon osavaltiossa tuotettu tisle. Raicillaa on tuotettu yli 500 vuotta ja tisle sai nimensä 1780-luvulla. Raicilla-nimikkeellä pystyttiin välttämään Espanjan hovin asettamia veroja.