Hven, Sloe Gin

-

 

HVEN Sloe Gin on oratuomen marjoilla maustettu gini. Sen pohjana on tislaamon vehnästä tislattu gini. Aluksi käynyt vierre tislataan kolonnissa ja annetaan sen jälkeen kypsyä puoli vuotta tammitynnyreissä. Tämän jälkeen tisleessä uutetaan tuoreita yrttejä, hedelmiä ja mausteita 24 tuntia. Toinen tislaus suoritetaan mausteiden kanssa kuparikattiloissa. Lopuksi tisleessä uutetaan oratuomimarjaa ja se makeutetaan sokerilla.

HVEN on vuonna 2008 perustettu yksityinen tislaamo. Koko tuotantoprosessi totetutetaan käsityönä. Tislaamo asettaa erityistä painoarvoa sille, että tuotannon kaikki vaiheet mäskäyksestä pullotukseen, voidaan suorittaa hallitusti. Pitkä käyttäminen kontrolloidussa lämpötilassa antaa estereille aikaa muodostua, jolloin lopputuloksena saadaan aromikas ja hedelmäinen käynyt vierre. Tislauspannut on suunniteltu siten, että ne antavat optimaalisen kuparikontaktin koko tislausprosessin ajan.

Osastot: ,

Lisätiedot

Tuotenumero

8523

Alkuperä

Ruotsi

Tuottaja

Hven

Sokeri

103 g/l

Alkoholi

28,6 %

Koko

50 cl

Luonnehdinta

Tuoksu on marjainen. Kaakaota, katajanmarjaa ja mustaherukkaa. Maku on yrttinen ja makeahko. Mukana oratuomen marjaa, katajanmarjaa, tummaa suklaata ja kirsikkaa.