Cotswolds, Dry Gin
Kirjaudu-
Cotswolds Dry Gin on vehnäpohjainen tislattu gini. Sen maustamisessa on käytetty yhdeksää
paikallisesti viljeltyä yrttiä ja maustetta: katajanmarja, korianteri, väinönputki, laakerinlehti, greippi,
lime, mustapippuria ja kardemumman siemen. Vehnätisleessä uutetaan ensin katajanmarjaa,
korianteria ja väinönputkea 12 tuntia. Tämän jälkeen uutos tislataan 500 litran Holstein-kattilassa,
johon lisätään loput mausteet. Osa mausteista haudutetaan tislattavan alkoholin kanssa ja osa
asetetaan “höyrytyskoreihin”.
Costwolds Distillery sijaitsee Stourtonin kylässä, Costwoldsin alueella, läntisessä Englannissa. Gini
lanseerattiin syyskuussa 2014. Mallasviski, jota tuotetaan noin 100 000 pulloa vuodessa, ei ole
vielä riittävän iäkästä markkinoitavaksi. Koko tuotantoprosessi on suunniteltu mahdollisimman
puhtaaksi ja luonnonmukaiseksi. Kaikki tuotannossa syntyvät sivutuotteet ja
jätteet kierrätetään, käytetään rehuksi tai jalostetaan biokaasuksi.